Idag bjuder jag på en lite festlig och väldigt fräsch tonfisk med goda tillbehör. Påminner om sushi. Mycket najs.
Chili- och limemarinerad tonfisk med frästa grönsaker och wasabikräm
2 port
2 tonfiskfiléer
1 röd paprika
1 morot
sockerärtor,
purjolök
Marinad:
olja
vitlök
lite hackad färsk chili
pressad lime
salt och peppar
sesamfrön
soja
Wasabikräm:
1 dl creme fraiche
1 msk wasabi
1 msk gräslök
1/2 tsk honung
1 vitlök
1 tsk ingefära
salt och peppar
1. Lägg fisken i marinaden en timma.
2. Gör såsen, ställ i kylen.
3. Fräs grönsakerna snabbt i olja, sist tonfisken. Jag vänder den bara en minut på varje sida. Doppa fisken i sesamfrön runt om.
(recept Johanna Toftby)
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar