tisdag 5 februari 2019

Oxfilécarpaccio med rostade pinjenötter, ruccola, parmesan & tryffelkräm

Catarina Königs recept på carpaccio. Enligt receptet skulle man göra egen majjo, men jag är både lat och bekväm så jag använde Hellman´s och det blev väldigt gott. Ibland (läs ofta) måste man få ta lite genvägar. Ljuvligt gott!


Oxfilécarpaccio med rostade pinjenötter, ruccola, parmesan & tryffelkräm

4 port

200-250 g svensk oxfilé, skivad i 0,5 cm tjocka skivor (3 skivor / person)
1 påse pinjenötter (ca 1 /2 dl)
4 nävar ruccola
50 g riven parmesan
citron, några droppar

Tryffelmajonnäs:
Hellman´s majonnäs
tryffelolja efter smak
några droppar citronsaft
salt
ev liiite vatten

1. Kavla ut oxfiléskivorna en efter en mellan smörpapper eller plast. Köttet skall verkligen bli lövtunt. Att lägga köttet mellan smörpapper eller plast och kavla uppe på gör att köttet kan bli riktigt tunt men håller ihop fint.

2. Lägg upp det lövtunna köttet fördelat på 4 tallrikar. Plasta in tallrikarna och ställ i kylen fram till servering.

3. Blanda majonnäs med några droppar tryffelolja efter smak. I med lite citronsaft och smaka av med salt.

4. Rosta pinjenötterna och nu är det dags att lägga upp förrätten.

5. Sprid över lite ruccola på varje tallrik. Riv över parmesan, strö ut rostade pinjenötter och klicka ut tryffelmajjo med en liten sked. Späd med lite vatten om den är för tjock.

6. Toppa anrättningen med några droppar citron & en kvist färsk basilika eller persilja. Avsluta med att dra något varv med svartpeppar-kvarnen över och toppa med flingsalt! Voila!!

(recept Catarina König)



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Tryffelkräm låter så gott till!

    SvaraRadera
  2. Gott och snyggt!! Och klart man får lov att ta genvägar då och då

    Kram Kajsa

    http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera