Jag var på lunchdejt med min fina vän Erica. Hon hade med sig goda, hembakade lefsor i en goodiebag åt mig. De är bakade på pizzasten.
Hardangerlefsa
8 bröd som läggs ihop med smörkräm mellan
Slå på ugnen, 225-250 grader
10 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt
3 dl fil
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 dl smält smör
Fyllning:
ca 200-250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 msk kanel
1. Blanda allt till en smidig deg. Dela i 8 ämnen.
2. Lägg in pizzastenen i kall ugn och så får den värmas upp långsamt.
3. Kavla ut degämnena i mjöl.
4. Kavla först med vanlig kavel, sen med kruskavel.
5. Grädda på pizzastenen, vakta noga.
6. Bröden gräddas fort. Låt bröden kallna.
7. Rör ihop fyllningen och bred på undersidan på varje bröd.
8. Lägg ihop 2 och 2. Skär i bitar. Går bra att frysa ner.
-Mama Skogly ♥
Det här är något nytt för mig. Det ser gott ut :)
SvaraRaderaJisses vad det lät gott....har aldrig hört talas om det innan
SvaraRaderaKram Kajsa
http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se