söndag 10 mars 2019

Hardangerlefsa

Jag var på lunchdejt med min fina vän Erica. Hon hade med sig goda, hembakade lefsor i en goodiebag åt mig. De är bakade på pizzasten.


Hardangerlefsa

8 bröd som läggs ihop med smörkräm mellan

Slå på ugnen, 225-250 grader

10 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt
3 dl fil
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 dl smält smör

Fyllning:
ca 200-250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 msk kanel

1. Blanda allt till en smidig deg. Dela i 8 ämnen.

2. Lägg in pizzastenen i kall ugn och så får den värmas upp långsamt.

3. Kavla ut degämnena i mjöl.

4. Kavla först med vanlig kavel, sen med kruskavel.

5. Grädda på pizzastenen, vakta noga.

6. Bröden gräddas fort. Låt bröden kallna.

7. Rör ihop fyllningen och bred på undersidan på varje bröd.

8. Lägg ihop 2 och 2. Skär i bitar. Går bra att frysa ner.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Det här är något nytt för mig. Det ser gott ut :)

    SvaraRadera
  2. Jisses vad det lät gott....har aldrig hört talas om det innan

    Kram Kajsa

    http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera