Hanna bjöd på godgoda japanska pannkakor. Även pojkarna gillade det här. Riktigt mumsigt!
Om man vill kan man servera med valfritt protein. Det går även bra att blanda ner även andra grönsaker eller protein i smeten, exempelvis edamamebönor eller räkor.
Japanska pannkakor (Okonomiyaki)
4 port
120 g mjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
0,5 tsk bakpulver
1 stor fast potatis
2,5 dl kycklingbuljong eller annan valfri buljong
700 g vitkål (ca 1/2 huvud)
4 ägg
0,5 dl panko
5 st salladslökar
Till servering:
stekfläsk
Okonomiyakisås (lika delar teriyakisås och ketchup, ev lite sriracha)
Hellman´s majonnäs
salladslök
1. Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver i en bunke. Tillsätt buljongen.
2. Grovriv potatisen och blanda ner i smeten.
3. Täck med plastfolie och ställ i kylen en halvtimme-en timme.
4. Finhacka vitkål, strimla salladslöken, spara den gröna delen och lägg åt sidan.
5. Ta ut smeten och blanda ner ägg. Tillsätt panko, vitkålen och den vita delen av salladslöken.
6. Klicka ut och forma till plättar i stekpanna med olja. Stek på medelhög värme 5-6 minuter per sida under lock. Vänd dem försiktigt eftersom de lätt kan falla isär. Var försiktig så de inte bränns. Se till att de är klara i mitten.
7. Stek eventuellt stekfläsk. Servera pannkakorna på stekfläsk. Toppa med Okonomiyakisås, Hellman´s majonnäs och den gröna delen av salladslöken.
-Mama Skogly ♥
Vilket spännande recept!
SvaraRaderaJa, verkligen!
Radera