Grymt god risotto. Jag skulle ha ringlat lite crema di balsamico på så hade den blivit snyggare. Och så ett vintips till det!
Risotto med tryffelolja, parmaskinka, ruccola och pinjenötter
4 port
4 dl avorioris
20 gram smör
2 dl vitt vin
0,5-1 l hönsbuljong
100 gram parmesanost, grovt riven
salt
peppar
tryffelolja efter smak
till servering:
parmaskinka
ruccola
rostade pinjenötter
1. Fräs schalottenlök.
2. Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.
3. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i grovriven parmesanost. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
4. Servera med parmaskinka, ruccola och rostade pinjenötter.
Viña Maipo Nr 6685
Carmenère , 2017
Chile, Valle Central , Maule
59:-
Flaska , 750 ml
Fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, färska örter, hallon och vanilj. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.
-Mama Skogly ♥
Risotto är ju så gott, mums :)
SvaraRaderaJag håller med!
Radera