måndag 4 mars 2019

Risotto med tryffelolja, parmaskinka, ruccola och pinjenötter

Grymt god risotto. Jag skulle ha ringlat lite crema di balsamico på så hade den blivit snyggare. Och så ett vintips till det!


Risotto med tryffelolja, parmaskinka, ruccola och pinjenötter

4 port

4 dl avorioris
20 gram smör
2 dl vitt vin
0,5-1 l hönsbuljong
100 gram parmesanost, grovt riven
salt
peppar
tryffelolja efter smak

till servering:
parmaskinka
ruccola
rostade pinjenötter

1. Fräs schalottenlök.

2. Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.

3. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i grovriven parmesanost. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.

4. Servera med parmaskinka, ruccola och rostade pinjenötter.




Viña Maipo Nr 6685
Carmenère , 2017
Chile, Valle Central , Maule
59:-
Flaska , 750 ml

Fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, färska örter, hallon och vanilj. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: