Mårtenssons kök har tipsat om rökta räkor med lakritsaioli. Det lät ju minst sagt spännande så jag kände mig tvungen att prova. Oväntat gott blev min bedömning. Och så en fräsch Orangina från senaste Testagramboxen till det. Vad som mer fanns i boxen får ni veta senare.
Lakritsaioli
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 1 ⁄2 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
1 krm lakritspulver
Till servering:
rökta räkor
gott bröd
1. Rör ihop äggulorna med den pressade vitöken. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis, sedan i en tunn stråle, var försiktig så det inte skär sig.
2. Blanda i vinäger, lite salt och peppar och lakritspulver.
3. Servera med rökta räkor och ett gott bröd.
(recept från Mitt kök)
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar