God morgon! Så var påsken slut och man är redo för jobb igen. Men först, lite (läs mycket) kaffe!
Riktigt goda och festliga tilltugg.
Bresaolakorgar med chèvrekräm & rostade pinjenötter
20 min, 10 korgar
70 g bresaola, (1 paket, 10 skivor)
100 g chèvreost (ta bort kanten)
1 dl crème fraiche
30 g pinjenötter, rostade
salt
peppar
färsk timjan, att dekorera med
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. (Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar för att forma korgarna.)
3. Sätt in i ugnen i 15 minuter tills bresaolan blir en ”chips-korg”. Ta ut, låt svalna.
4. Mixa chèvre med crème fraiche slätt och smaka upp med salt & peppar. (Skär bort kanten från osten innan du mixar.)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir lite gyllene.
6. Spritsa i lite lagom med chèvrekräm i varje korg.
7. Toppa med rostade pinjenötter & lite färska blad timjan. Toppa med flingsalt!
(recept från Catarina König)
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Och tack detsamma!
Radera