Jag hittade ett spännande recept på kiwimarmelad inne hos Kryddburken. Min blev inte lika grön som hennes tyvärr, för jag hade ingen grön karamellfärg i. Men goood blev den! Gör en laddning till helgfrukosten, vettja!
Kiwimarmelad med kanel och citron
1 kg kiwi
knappt 0,5 kg syltsocker
2 dl vatten
1 tsk malen kanel
2 tsk pressad citron
1. Skala och skär kiwin i bitar.
2. Lägg ner i en kastrull och slå på lite vatten så det täcker botten och lite till. Ca 2 deciliter. Tillsätt syltsocker. Koka upp.
3. Sänk värmen till medel och rör i 5 minuter under tiden det kokar sakta. Skumma av.
4. Krydda med kanel och citron. Rör om. Smaka av.
5. Häll upp i rena glasburkar och låt svalna i rumstemperatur. Förvara därefter i kylskåp.
Hållbarhet: 1,5 – 2 veckor
Vill du ha längre hållbarhet, tillsätt Atamon som konserveringsmedel.
Om du använder kiwi som är gula eller har lite blek färg, droppa i några droppar grön hushållsfärg på slutet så blir marmeladen genast lite gladare.
-Mama Skogly ♥
Men, åh vad gott! Passar säkert bra till scones.
SvaraRadera