När vi var hos syrran gjorde vi plockmat (som vanligt). Jag hittade ett recept hos Matplatsen som vi provade som blev jättegott, passar utmärkt att servera till grillat. Originalreceptet är från Allt om Mat.
Örtrostade oliver
4 port
1 burk kalamataoliver (ca 370 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
1/4 kruka timjan
2 msk olivolja
en nypa saltpeppar
en nypa salt
1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Låt oliverna rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper i en form och ringla över oljan.
3. Skiva vitlöken och hacka örterna. Strö dessa över oliverna, salta och peppra och blanda runt.
4. Rosta i ugnen ca 15 min.
5. Serveras varma och gärna med ett gott bröd och tzatziki till.
-Mama Skogly ♥
Ser gott ut!
SvaraRaderaTusen tack!
Radera