Bakad potatis är ju alltid gott. Affe stekte bacon (lite väl knaprigt dock, men man får ju vara glad att kidsen vill hjälpa till) och det smulade vi över röran. Jättegott!
Bakad potatis med romsås och bacon
2 port
2 bakpotatis
2 klickar persiljevitlökssmör
västerbottensost
2 dl creme fracihe
rom
saft från en halv, liten citron
svartpeppar
knaperstekt bacon
1. Pricka bakpotatisen och in i ugnen på 225 grader i ca 1 timme, tills den är mjuk igenom.
2. Gör såsen under tiden genom att blanda creme fracihe, rom, citronsaft och svartpeppar.
3. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
4. Skär ett kryss i potatisen och pressa ihop kanterna lite så den öppnar sig.
5. Klicka i kryddsmöret, på med riven västerbottensost och på med såsen. Toppa med bacon och svartpeppar.
6. Servera med en god sallad.
-Mama Skogly ♥
Bakad potatis med fyllning är så gott!
SvaraRaderaJag håller med!
Radera