Ja, mina vänner. Det här blir riktigt, riktigt gott. Mums till grillat eller på rostat bröd.
Tomat- och halloumisalsa
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilikablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar
1 halloumi
smör att steka i
1. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål.
2. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin. Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt. Dela citronen och pressa ur saften i skålen.
3. Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar.
4. Skär halloumin i skivor och stek i smör. Låt svalna. Skär i mindre bitar och lägg i salsan.
5. Rör om och ställ åt sidan. Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.
-Mama Skogly ♥
Ja, tack! Detta är helt i min smak.
SvaraRaderaDet kan jag förstå! :)
Radera