Ja det här blev ju en riktigt god middag. Resterna blev även supergoda att äta kallt på ljusugnsbröd dagen efter.
Grillad lax med vitlökspotatis och två såser
färsk lax
Marinad:
citronsaft
sweet chili
örtsalt
peppar
1. Marinera laxen med ingredienserna ovan.
2. Lägg i halster och grilla.
Vitlökspotatis:
färskpotatis
salt
smör
vitlök
persilja
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Gör ett vitlökssmör med persilja.
3. Häll av potatisvattnet och klicka ner smöret. Vänd om. Det gör inget om potatisen krossas lite.
Gräddsås:
5 dl grädde
lite drygt 1 fiskbuljongtärning
lite citronsaft
1 tsk tomatpuré
Santa Maria Seafood & fisk (krydda)
redning
1. Blanda ihop och låt koka upp.
2. Red såsen.
Romsås:
2 dl creme fracihe
citronsaft
1 burk stenbitsrom
Blanda ihop och ställ kallt till servering.
-Mama Skogly ♥
Fräscht och gott!
SvaraRaderaJapp!
Radera