Pulled pork i lergryta som tillagas under lång tid och sedan serveras med tillbehör. Hanna är gästkock.
Pulled pork i lergryta med pitabröd, sirachamajo och vitlökssås
Pulled pork:
800 g hel fläskkarré
Salt + peppar
Sirachamajo:
1,5 dl majonnäs
1 msk siracha (variera mängden beroende på hur stark du vill ha majonnäsen, kom ihåg att smaka!)
Vitlökssås:
2 dl Creme Fraiche
1 vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
½ tsk sambal oelek
Salt + peppar
Övrigt:
pitabröd
sallad
gurka
tomater
paprika
majs
Lägg en lergyta i blöt i 15 minuter. Ta upp den utan att torka av den och lägg i karrén, salta och peppra den ordentligt. Sätt på locket på lergrytan och sätt in i kall ugn. Sätt på ugnen på 150 °C varmluft (samma temperatur borde funka i vanlig ugn) och lämna i 4 timmar. Ta sedan ut och låt svalna något. Flytta försiktig över karrén till ett fat och dra isär den med två gafflar.
Blanda samman ingredienserna till sirachamajon och vitlökssåsen. Hacka sallad och skär gurka, tomater och paprika i bitar. Tillaga pitabröden enligt instruktioner på förpackningen. Servera så att man kan fylla sina egna pitabröd med det man vill ha.
-Mama Skogly ♥
Oj, oj så gott!
SvaraRaderaJa superduper!
Radera