torsdag 26 december 2019

Kalkon- och potatisgratäng

Här kommer ett supertips om du har kalkon över efter kalkonmiddagen. Vi äter alltid kalkon kvällen innan julafton. Jag kom på det här och har bloggat om det för några år sedan och nu är det dags igen. Riktigt poppis hos både stora och små. Vi äter alltid dansk rödkål och brysselkål till kalkonen. Riktigt bra grejer!


Kalkon- och potatisgratäng

ca 400 g kalkonkött (benfritt)
5 dl sås till kalkon (grädde, hönsbuljongtärning, svartvinbärsgelé, soja, peppar, fransk senap, ugnsstekt kalkonlever som man mosar med gaffel)
12 potatisar
salt och peppar

1. Skala potatisen och strimla i matmixer till Jansson-stavar eller skär dem för hand.

2. Lägg i form och på med salt och peppar. Strimla kalkonköttet och blanda med potatisen.

3. Slå över såsen och rör om.

4. In i ugnen på 225 grader i ca 1 timme. Servera med dansk rödkål och gelé, kanske brysselkål om du har kvar det från kalkonmiddagen också.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar