En härlig, varm smörgåstårta, direkt rippad av Matplatsen, blev förra lördagens middag framför Mello. En god sallad och sås till och det blir en supermiddag! Rörorna kan man förbereda och ställa kallt och så monterar man smörgåstårtan just innan gästerna kommer. Najs.
Släng inte kanterna! Under veckan kommer ett tips på vad ni kan göra med dem...
Varm smörgåstårta med bacon och ägg
ca 6 port:
en formfranska (det går åt 27 skivor)
fyllning 1:
1 1/2 pkt bacon
1 purjolök
3 dl creme fraiche
salt & peppar
fyllning 2:
3 kokta ägg
3 dl vispgrädde
dill
salt & peppar
topping:
3 skivade tomater
riven ost som smiter bra, tex gräddost
1. Skär bort kanterna på formbrödet. Lägg 9 st som botten på en bakpappersklädd plåt.
2. Stek bacon (klippt i bitar) och purjolök (strimlad). Tillsätt creme fraichen och smaka av med salt & peppar. Bred detta ovanpå lagret med brödskivor. Lägg sedan på ännu ett lager bröd.
3. Hacka de kokta äggen och blanda med vispad grädde. Smaka av med dill, salt & peppar. Bred röran på brödet och toppa med de sista brödskivorna.
4. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg över bröden. Strö över rikligt med riven ost.
5. Gratinera tårtan i 200 C, ca 15-20 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en blandad sallad och en god sås till.
-Mama Skogly ♥
Jag är inte förtjust i smörgåstårta, men en varm sådan kan vara något :)
SvaraRaderaJag ÄLSKAR smörgåstårta, jag. Men smaken är som baken...
Radera