Morsdagshelgen blev det grillat. Oxfilé, hasselbackspotatis, grillade paprikor, vb-paj, grillad sparris, kryddsmör och sås. Till Mors dag hade svärmor bakat en Norgetårta. Och den gick inte av för hackor kan jag säga.
Hasselbackspotatis
6-9 jämnstora fasta potatisar
3 msk smör
3/4 tsk salt
3 msk parmesanost
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.
3. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.
4. Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt och riven ost. Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.
(recept från Ica)
-Mama Skogly ♥
Allt ser så gott ut!
SvaraRaderaTack raring!
Radera