fredag 17 juli 2020

Gratinerad zucchini med chévre, avokado och parmaskinka

Första hemodlade zucchinin är plockad. Av den gjorde vi det här. Superdupergott och är väldigt enkelt att tillaga. Receptet fick jag av mina goda grannar. Nu blir det ut i solen och njuta av dagen!


Gratinerad zucchini med chévre, avokado och parmaskinka

2 port

1 stor zucchini
getost utan kanter
ev flytande honung
färsk timjan
blandad sallad
1 avokado
ca 6-8 skivor parmaskinka
saltade solrosfrön eller pinjenötter
balsamicokräm

Dressing:
olja
balsamvinäger
italiensk salladskrydda
salt
svartpeppar

1. Dela zucchinin på hälften och sen på längden, så det blir långa skivor.

2. Lägg chèvre på, akaciahonung och sedan några kvistar färsk timjan.

3. In i ugnen i ca 15 min i 225°, tills den är mjuk.

4. Till det några skivor parmaskinka, avokado och sallad med dressing av olivolja, balsamicovinäger och italiensk salladskrydda. Servera gärna saltade solrosfrön eller pinjenötter till. Ringla balsamicokräm över och på med svartpeppar.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: