Så här i juletid var det gott att få baka saffransmuffins, här med en ljuvlig fyllning av marsansås och grädde. Recept från niiinis kitchenlife.
Och lite längre ner, bilder från Ericas julkasse! Det var som julafton att öppna den. Vilken tur jag har, va?
Saffransmuffins med marsansås och grädde
ca 12 st
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 g saffran
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning:
Vaniljkräm (jag använde ekströms marsansås och gjorde kräm istället)
Vispgrädde (ett tips är att dofta lite kardemumma och kanel i grädden, MUMS)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt.
3) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken och sedan det smälta smöret.
4) Ställ ut muffinsformar (inte den största sorten) på en plåt och fyll till tre fjärdedelar med smet.
5) Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är helt torra när du provar med sticka.
6) Låt muffinsen svalna helt. Skär av toppen på muffinsen och fyll sedan med vaniljkräm och vispad grädde. ÄT OCH NJUT!
-Mama Skogly ♥
Så goda och vilken fin vän du har! Ha en skön lördag!
SvaraRaderaTack detsamma!
Radera