Ett gott recept från Matplatsen som vi testade i helgen. Kycklingen blir verkligen mör när man använder lårfilé. Jag la till japansk soja och lät den puttra längre än vad som står i receptet. Men det är ju en smaksak. Nötterna strödde jag ovanpå istället eftersom Max är allergisk.
Chicken cashew
4-6 port
800 g kycklinglårfilé
1 broccoli
2 morötter
1/2 stor purjolök
1 röd spetspaprika
2 klyftor vitlök
1 liten flaska oystersås (ca 200 ml)
en skvätt japansk soja
1 1/2 dl vatten
3 msk ljust muscovadosocker
salt & peppar
ca 250 g cashewnötter
1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja i en gryta.
2. Strimla grönsaker och låt fräsa med. Blanda oystersås, japansk soja, vatten och muscovadosocker och häll detta i grytan.
3. Låt puttra ca 7-8 min tills såsen tjocknat något och kycklingen är helt färdig. Smaka av med salt & peppar. Strö över cahsewnötter och låt allt bli varmt.
-Mama Skogly ♥
Ser gott ut och jag gillar nötter i mat.
SvaraRaderaTusen tack! Jag gillar nötter i mat med.
Radera