Så var det dags för examen. Love gjorde illa armbåge igår på skolan så det slutade med armen i gips. Ingen bra start på sommarlovet. Har vi tur så får han byta till gips man kan bada i och så hoppas vi att det är bra inom fyra veckor.
Idag bjuder jag på ett recept som jag hittade hon min Insta-kompis @gradinskan_mat. Jättegott. Det här måste ni testa i sommar!
Asiatiska fläskkarréspett med avokado- och mangosallad
4 personer
800 g fläskkarréspett
Marinad:
1/2 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl teriyakesås
4 cm riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
Lite chiliflakes
Avokado- och mangosallad:
1 avokado
1/2 skalad gurka
1 näve fryst mango
1 rödlök
några små tomater
1/2 kruka koriander
1 pressad lime
Tillbehör:
sweet chilisås
turkisk yoghurt eller creme fraiche
1. Blanda ihop marinaden. Skär fläskkarrén i cm-stora bitar och låt marinera i minst en timme.
2. Skär avokado, gurka, rödlök och tomater i små bitar. Blanda alla ingredienser till salladen och pressa lime över. Finhacka koriander och blanda ner.
3. Trä köttbitarna på spett och grilla eller stek i panna. Servera med ris, mango- och avokadosallad, sweet chilisås och en klick turkisk yoghurt.
(recept från gradinskan.se)
-Mama Skogly ♥
Bra sommarmat! Hoppas Loves armbåge läker bra och att han får bort gipset efter fyra veckor.
SvaraRaderaTack, snälla!
Radera♥️♥️♥️
SvaraRadera//Gradinskan
<3
Radera