Jag hittade varmrökt röding på Coop och slog till för att göra denna goda röra, ett recept från Halv åtta hos mig. Passar bra till midsommar!
Gubbröra på varmrökt röding med löjrom
150 g varmrökt röding
2 potatisar, kokta kalla skalade
2 ägg, hårdkokta
2 msk rödlök, finhackad
2 msk gräslök
0,5 dl crème fraîche
salt
peppar
4 bitar knäckebröd eller rågbröd
Garnering:
0,5 rödlök, finhackad
4 msk löjrom
4 kvistar dill
1. Plocka ur kött från den hela varmrökta rödingen och hacka ner det lite. Skala potatisen och skär ner i bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
2. Blanda sedan ihop allt i en skål och tillsätt crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
3. Finhacka rödlöken.
4. Servera sedan röran på knäckebröd. Garnera med rödlöken, dillen och löjrommen.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar