Så var midsommaren firad. Det blev en fin helg i Piteå med fint väder och god mat. Mellansonen har fyllt 15 så vi har firat även honom med en liten kräftskiva. Nu blir det kaffe och en promenad innan jag ska sätta mig i solen.
Min kollega Peter hade med sig ugnsbakad gröt till mig. Hans fru Åsa var snäll och skickade receptet. Det går att kasta i lite av varje i det, bär, frukt (ej citrus), nötter och fröer. Den jag fick av dem var gjord med äpplen. Jag testade göra receptet nedan och hade valnötter i vilket blev jättegott. Perfekt att ha i frysen och ta med sig till jobbet eller som mellis till hungriga barn. Receptet är från Karins kök.
Ugnsbakad gröt med blåbär
2 portioner
2 dl fiberhavregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
en nypa kanel
2 ägg
1 banan
en knapp dl kvarg
en näve blåbär
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Mosa bananen och tillsätt tillsammans med ägg och kvarg. Blanda ordentligt.
4. Vänd i blåbären försiktigt så att de inte går sönder.
5. Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar.
6. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar. Går utmärkt att frysa.
-Mama Skogly ♥
Ugnsbakad gröt är så gott! Ha en fin vecka!
SvaraRaderaTack! Ha en fin vecka du med!
Radera