torsdag 9 september 2021

Äppelpaj med brynt smör och flingsalt

Det är äppeltider nu och dags för ett sött recept. Jag gjorde ett recept från Pinglans mat, men jag bytte ut citron mot kanel och det blev gott. Nu kör vi Friiiiyaaaay!


Äppelpaj med brynt smör och flingsalt

4 st svenska äpplen
100 g smör
1/2 dl sirap
1 msk grädde
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smöra en ugnssäker form.

3. Bryn smöret i en kastrull. Låt det smälta och när det börjar lukta nötigt och blir lite brunt är det klart.

4. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i skivor och lägg i formen. Pudra över kanel.

5. Blanda i sirap och grädde i smöret.

6. Tillsätt sedan havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.

7. Blanda och kleta sedan på smeten på äpplena.

8. Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter. Pajen ska vara gyllene.

9. Servera med grädde, glass eller vaniljvisp.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: