En god och krämig gryta som landade i pitabröd med oika tillbehör. Jag har bloggat om den tidigare men använde då libabröd istället för pita.
Pitabröd med krämig kycklingröra
4 port
500 g kycklingfilé
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 riven vitlöksklyfta
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 dl creme fracihe
Till servering:
pitabröd
ost
tomat
sallad
gurka
rödlök
röd kebabsås
vit kebabsås
Strimla köttet och fräs i smör. I med allt till röran UTOM creme fracihen. Låt puttra i ca 1 timme. Om det behövs, skruva på lite mer värme i slutet, så vätskan kokar in. Håll koll så inte all vätska kokar bort. När lite av vätskan återstår, i med creme fracihen.
Rosta pitabröden i brödrosten och fyll med tillbehören och röran.
-Mama Skogly ♥
Så gott med mat i bröd! Ha en fin dag!
SvaraRaderaJa, verkligen. Ha en fin dag du med!
Radera