Glad Valborgs! Anette bjöd på en jättegod och fräsch förrätt när vi var hos dem i påsk. Receptet är från Jennie Walldén. Den här MÅSTE ni testa!
Räkröra i salladsblad
300 g skalade räkor
2 salladslökar, tunt skivade
3 msk majonnäs
1-2 tsk sriracha
1 msk sweet chilisås
0,5 limefrukt, färskpressad saft
2 hjärtsalladshuvud
1 msk svarta sesamfrön
1 röd chilifrukt, finhackad
1. Låt räkorna rinna av väl i sil.
2. Blanda majonnäs med sriracha, sweet chilisås och några droppar limesaft. Rör ner skivad salladslök och räkor, blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär av bottnen på hjärtsalladen och lossa bladen från varandra. Lägg dem på ett stort fat. Lägg en klick het räkröra i salladsbladen, toppa med svarta sesamfrön och hackad chili.
-Mama Skogly ♥
Glad Valborg rara du! Ser fräscht och gott ut!
SvaraRaderaTusen tack!
Radera