Vår stugsista i husvagnen blev inte i Lycksele enligt tratidion uten i Ostvik. Det var väldigt trevligt ändå och maten var fabulicious. Alltså. Den här såsen. Vi blev bästa vänner. Vi serverade röding och rostade grönsaker/rotfrukter till. Sagolikt gott! Kunde ha ätit bara såsen iofs. Men man vill ju inte göra bort sig.
Sandefjordsås
2 dl grädde 35-40%
200 gram smör, rumsvarmt
2 tsk citronsaft
4 msk hackad gräslök
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Garnering:
rom av valfritt slag
citronskiva
Koka ner grädden till hälften i en tjockbottnad kastrull. Rör då och då. Det tar några minuter.
Hacka gräslök och/eller persilja under tiden.
Sänk värmen till lägsta. Grädden ska ej koka utan bara hållas varm.
Vispa i smör klickvis. Sist rör du i citronsaft så kommer såsen att tjockna något.
Rör i gräslök och/eller persilja. Spara lite till garnering.
Smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Lägg upp fisk och tillbehör på tallriken. Dekorera med rom och citronskiva.
(recept från receptfavoriter.se)
-Mama Skogly ♥
Så gott och fräscht med citron och gräslök. Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack och tack detsamma!
Radera