onsdag 16 november 2022

Mozzarellafyllda arancini

Anette och jag gjorde risotto till middag en kväll. Bilderna på den lämpar sig inte att lägga upp på bloggen eftersom de blev allt annat än snygga. Supergott hur som haver. Vi fick rester och av det gjorde vi dessa. Hur gott som helst!

Recept från bydiadonna.femina.se.


Mozzarellafyllda arancini

risotto (från dagen innan)
färska örter (timjan, oregano)
riven parmesanost
mozzarella

Panering:
mjöl
ägg
panko (japanskt ströbröd finns i alla matbutiker)
olja till fritering, raps- eller frityrolja

Till servering:
cocktailtomater
parmesanost
färska örter
svartpeppar

1. Lägg överbliven risotto i en skål. Tillsätt rejält med riven parmesan och hackade färska örter. Smaka av!

2. Fukta händerna. Ta lite av risotton och platta ut en aning. Lägg mozzarella i mitten och rulla till en boll, typ golfboll.

3. Vänd risbollarna först i mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i panko. Tryck till pankon genom att rulla bollen ännu en gång i handen. Värm olja i en kastrull eller en fritös. Fritera bollarna i omgångar till de är gyllenbruna. Lägg över på ett galler eller ett fat med hushållspapper.

4. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater och riv extra parmesan ovanpå. Dekorera med örter och vrid några varv med svartpepparkvarnen.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: