Kebab är ett säkert kort här hemma, nåt som alla i familjen gillar. Men med tre tonårspojkar så blir det mycket kött som går åt. Då är det gött att kunna göra eget kebabkött så det räcker längre. Bröden köpte jag på Willys (i frysdisken) efter ett tips från bästa @matbubbel. Riktigt gott bröd, riktigt gott kebabkött. Och såsen alltså. Som från lokala kebab-haket.
Och så fick jag fler finfina praliner från pralinmästaren Erica (ericasmeny). Både goda och vackra! Man kan inte tro att hon har gjort dem själv, men det har hon.
Kebab av köttfärs i långpanna serverad med Fantakebabsås
1 ½ kg blandfärs
1 ½ tsk spiskummin
3 st vitlöksklyftor
2 st ägg
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 msk oregano eller pizzakrydda
1 msk kebabkrydda
½ tsk chilipeppar
Tillbehör:
Somun-bröd eller pitabröd
sallad
gurka
tomat
rödlök
kebabsås (se recept nedan)
Kebaben:
Blanda ihop alla ingredienserna till kebabsmeten. Dela färsen i två delar.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och platta ut köttet jämt på de två plåtarna.
Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Skär köttet i strimlor och sedan i bitar.
Stek det sedan hastigt i en panna så det får lite mer färg. Krydda ev med extra kebabkrydda och salt.
Servera köttet i bröd tillsammans med övriga tillbehör.
(har utgått från recept från Lindasgoda.blogspot.com men gjort om det lite)
Kebabsås med Fanta:
2 dl creme fraiche
0,5 dl Fanta
1-2 msk chilisås (ketchupvarianten)
2 msk bostongurka
1 vitlöksklyfta
1 tsk pizzakrydda eller oregano
0,5 tsk chilipulver
1 tsk kebabkrydda
0,5 tsk italiensk salladskrydda
sriracha efter smak om du vill ha sting
salt och peppar
Vispa ihop creme fracihe och fanta. I med chilisås, boston och riven vitlök. Smaka av med kryddorna och låt stå kallt, gärna en timme innan servering.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar