torsdag 29 juni 2023

Mozzarella med pesto och ugnsbakade tomater och paprika

En riktigt god förrätt för två skådar ni på här. Alltså smakerna... Låt gärna mozzarellan bli rumstempererad, då smakar den som bäst. Och gör gärna peston själv. Det tar fem minuter och blir sååå mycket godare. Det här är magi på ett fat!


Mozzarella med pesto och ugnsbakade tomater och paprika

1 mozzarella
10 cocktailtomater
1 spetspaprika
socker
salt
peppar
olja
pesto
basilika
svartpeppar
balsamicokräm

Till servering:
gott bröd

Dela tomaterna och skär paprikan i bitar. På med socker, salt, peppar och olja. In i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Låt svalna.
Skär mozzarellan i skivor.
Lägg osten på tallrik. På med de ugnsrostade grönsakerna, använd även oljan som är över från det. Ringla över pesto och på med basilika, svartpeppar och balsamicokräm. Servera ett gott bröd till om du vill.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: