måndag 27 maj 2024

Rabarberkaka med kardemumma och vit choklad

Min chef, Anders, bjöd på en så otroligt god kaka på K-tiden. Verkligen en höjdare. Jag fick receptet så nu skickar jag det vidare till er. Busenkel att göra är den också! Vill man byta mot t ex bär istället så går det utmärkt!


Rabarberkaka med kardemumma och vit choklad

1 långpanna 38 x 27

200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa malen kardemumma
3 dl skuren rabarber
50 g vit choklad

Täck en långpanna med bakplåtspapper.
Smält smöret i stor kastrull och låt svalna.
Blanda ner socker, ägg, mjöl, kardemumma och vaniljsocker.
Bred ut i långpanna och fördela rabarbern över.
Grovriv vit choklad och strössla över.
In i ugnen i 175 grader tills den just börjat bli ljusbrun på ytan (ca 30 minuter).
Lyft upp den med bakplåtspapper och vänd långpannan som lock över efter gräddning tills den svalnat.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: