onsdag 27 november 2024

Halloumiwrap med hummus och grönt

En vegetarisk middag som jag gillade jättemycket. Jag la till avokado eftersom det är yum. Maken hade önskat lite vitlökssås till. Recept från Tasteline.


Halloumiwrap med hummus och grönt

4 port

Wrap:
1/2 st salladshuvud
1/2 st gurka
1/2 st paprika
150 g sockerärtor
400 g halloumi
1-2 avokado
smör, till stekning
1 förpackning tortillabröd

Hummus:
1 förpackning kikärter, ca 400 gram
1 st vitlöksklyfta, liten
2 krm spiskummin, mald
1/2 st citron(er), skal- och saft
2 msk olivolja
1/2 tsk honung
1 krm salt, krydda efter smak
1 krm svartpeppar, malen. Krydda efter smak

Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Mixa tillsammans med vitlök, spiskummin, citronskal- och saft, olja och honung till en slät hummus i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Wrap:
Skölj salladsblad, skölj och strimla gurka, paprika och sockerärtor.
Skär halloumin i skivor och stek gyllene i smör.
Fördela hummus, sallad,avokado, övriga grönsaker och halloumi på varje tortillabröd. Vik ihop, ät och njut.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar