En vegetarisk middag som jag gillade jättemycket. Jag la till avokado eftersom det är yum. Maken hade önskat lite vitlökssås till. Recept från Tasteline.
Halloumiwrap med hummus och grönt
4 port
Wrap:
1/2 st salladshuvud
1/2 st gurka
1/2 st paprika
150 g sockerärtor
400 g halloumi
1-2 avokado
smör, till stekning
1 förpackning tortillabröd
Hummus:
1 förpackning kikärter, ca 400 gram
1 st vitlöksklyfta, liten
2 krm spiskummin, mald
1/2 st citron(er), skal- och saft
2 msk olivolja
1/2 tsk honung
1 krm salt, krydda efter smak
1 krm svartpeppar, malen. Krydda efter smak
Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Mixa tillsammans med vitlök, spiskummin, citronskal- och saft, olja och honung till en slät hummus i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Wrap:
Skölj salladsblad, skölj och strimla gurka, paprika och sockerärtor.
Skär halloumin i skivor och stek gyllene i smör.
Fördela hummus, sallad,avokado, övriga grönsaker och halloumi på varje tortillabröd. Vik ihop, ät och njut.
-Mama Skogly ♥
Oj, oj det här är gott :)
SvaraRaderaJajemen! :D
Radera