Dessa kex blir otroligt goda och smakrika. Vem gillar inte västerbottensost, liksom? Jag gjorde degrullen i förväg och frös in den. Bara att ta ut, tina, skära upp och grädda. En perfekt gå-bort-present är det också.
Frasiga västerbottensostkex med rosmarin
30-40 st
100 g västerbottensost, grovt riven
1 rosmarinkvist
3 1/4 dl vetemjöl
150 g rumstempererat smör
1-2 msk kallt vatten
flingsalt
svartpeppar
1. Repa och finhacka rosmarinen.
2. Blanda ihop allt och nyp ihop till en deg och rulla ihop till en 5-6 cm diameters rulle. Lägg i plastfolie och låt vila i kylen en timme.
3. Skär tunna skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. In i ugnen i 180 grader i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
-Mama Skogly ♥
Åh, så otroligt goda! Glad fjärde advent.
SvaraRadera