tisdag 10 augusti 2010

Räklåda med mumsig sallad

500g oskalade räkor
1 paket grädde
1-2 dl mjölk
2-3 msk smör
2 msk mjöl
en skvätt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
dill
lite citronsaft samt skalet
2 tsk sambal
6-8 ägg
7 rostbrödskivor
smält smör
peppar


Koka äggen så de blir hårdkokta. Skär i mindre bitar. Lägg i botten på ugnsfast form. Skala räkorna. Koka ihop grädde, mjölk, vin, fiskbuljong, citron, sambal, dill, peppar. Blanda smöret och mjölet och red såsen så det blir en stuvning. I med räkorna och häll stuvningen över äggen. Ta bort kanterna på brödet och skär i kuber. Lägg brödet längst upp och ringla smält smör över. Gratinera i 175 grader ca 15 minuter, tills brödet är gyllenbrunt.


Jag serverade följande sallad till;



1 påse salladsmix
salladslök
gurka
blandtomater
1 burk bönsallad med matvete (Zeta)
2 avocado
1 burk oliver med pimento (Zeta)
2 förp Ica tärnad ost i olja med röd paprika
galiamelon
peppar
ringla över creme de balsamico

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar