måndag 9 augusti 2010

Sagolikt god musselsoppa med parmaskinka

Min svåger Nicke bjöd på en tre rätters födelsedagsmiddag och den här soppan var varmrätten. Herre Jesus så god!



1 chili
3 sharlottenlök
3 vitlöksklyftor
1 nät musslor
3 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
100 g parmaskinka
300 g cocktailtomater
1 kruka persilja

Rengör och knacka musslorna. De som inte stängs, kastar man. Fräs chili, lök, vitlök och strimlad parmaskinka på hög värme. På med vinet och koka upp. I med musslorna, koka 2-3 minuter. I med delade tomater och grädden. Koka 3 minuter och i med persilja. Smaka av med salt och peppar. De musslor som inte öppnat sig, slänger man. Servera soppan med ett gott bröd som man doppar i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar