fredag 17 september 2010

Baconinlindad oxfilé på planka med ugnsbakad tomat, blomkålsmos och persiljevitlökssmör

Oj, oj oj så gott. Lätt topp 10 på LCHFmiddagar. Jag vill ha en till portion BUMS! Varför har jag inte testat blomkålsmos förr? Nu går ni genast till affären och handlar ingredienser till detta, det är en order! Köpoxfilé.nu!

Sen vore det trevligt om ni som är in ville lämna en liten kommentar så jag får veta vem som läser mina inlägg. Det vore även roligt att få veta om ni testat nåt recept och vad ni i så fall tyckte om det.


2 pers

oxfilé
1 paket bacon
1 tomat
bregott
vitlök
persilja
blomkål
grädde
salt & peppar

Stek baconet lätt. Stek oxfilén snabbt på bägge sidor, salta och peppra. Linda in filén med bacon. Skär tomaten i två delar. Blanda smör, persilja och riven vitlök.


Koka blomkålen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och i med smör, lite riven vitlök och en skvätt grädde. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.


Sätt ugnen på 275grader. Lägg den baconinlindade filén på en planksteksplanka, även tomaten. In i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha den. Ska den fortfarande råma så har du inne den kortare tid och vill du ha en kolbit kan du lika gärna lägga pengarna på annat kött än oxfilé enligt mig. Lägg upp på tallrik och toppa med persiljevitlökssmöret. SMASKELISMASKENS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar