Har aldrig gjort jitterbuggare förut. Det ska tydligen finnas färdig mördeg att köpa av märket Sarah Lee, men de fanns inte på Ica Maxi i alla fall, så jag gjorde egen. Jag tyckte dock att mördegen blev alldeles för smulig, men det blev då goda kakor ändå.
Mördeg;
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200g smör
Fyllning;
2 äggvitor
4 msk socker
2 msk kakao
50 g choklad
Blanda ihop mördegen och dela upp i 2 lika stora degar. Plasta in och in i kylen för att vila en timme. Med degen alltså, inte med dig.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitan kraftig så den blir hård. Vispa medan du häller i sockret och sedan kakaon. Hacka chokladen och vänd ner den.
Kavla ut de två degarna i var sin 16X30cm platta. Bred på fyllningen men lämna lite i kanten. Rulla ihop och skär i skivor.
Lägg skivorna på bakplåtspappersklädd plåt och in i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på plåten innan du försöker ta upp dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar