fredag 17 september 2010

Jitterbuggare med choklad

Har aldrig gjort jitterbuggare förut. Det ska tydligen finnas färdig mördeg att köpa av märket Sarah Lee, men de fanns inte på Ica Maxi i alla fall, så jag gjorde egen. Jag tyckte dock att mördegen blev alldeles för smulig, men det blev då goda kakor ändå.


Mördeg;
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200g smör

Fyllning;
2 äggvitor
4 msk socker
2 msk kakao
50 g choklad

Blanda ihop mördegen och dela upp i 2 lika stora degar. Plasta in och in i kylen för att vila en timme. Med degen alltså, inte med dig.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitan kraftig så den blir hård. Vispa medan du häller i sockret och sedan kakaon. Hacka chokladen och vänd ner den.


Kavla ut de två degarna i var sin 16X30cm platta. Bred på fyllningen men lämna lite i kanten. Rulla ihop och skär i skivor.


Lägg skivorna på bakplåtspappersklädd plåt och in i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på plåten innan du försöker ta upp dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar