Jag älskar lammkött och nyligen köpte jag "lamm att koka", dvs olika lammbitar som behöver kokas för att bli möra. Det vispade jag ihop en köttsoppa av.
två förpackningar lamm att koka
100 g trattkantareller
1 morot
1 gul lök
buljong
2 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
3 msk persilja
Dela lammköttet i lagom stora bitar. Koka upp buljongen och i med lamamköttet. Se till att buljongen täcker köttet.
Koka i en timme. Skala under tiden löken och moroten. Hacka löken och skär moroten i slantar. Stek löken, svampen och morätterna en stund.
När köttet kokat en timme stoppar du i löken, svampen och moroten och koka ytterligare 30 minuter. Häll sedan i grädden och gelén. I med persiljan just innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar