onsdag 22 september 2010

Vit kladdkaka med bär

Testade ännu ett recept från Matplatsen. Väldigt snabblagat måste jag säga. Hur den smakade? Ingen aning. Kajsa fick den för att hon gjort en fin tavla åt mig. Men den såg kladdig ut... (Kakan alltså, inte tavlan.)




2 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (t ex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten. Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan) Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen. In i ugnen i 25 minuter på 200 grader. Servera med vispad grädde.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar