Det här är ett recept jag gör varje jul. Det är så sagolikt gott att det inte går med ord att beskriva. Den här på ett kex med brieost, grönmögelost eller chevré...Mmmmm. Jag passade på att göra den när Max var hos farmor och farfar eftersom han är allergisk. Jag gjorde bara halv sats eftersom det inte är allt för ofta Max inte är hemma. Den går utmärkt att frysa så man bara tar fram det man tror kommer att gå åt. Varför inte göra en laddning, stoppa i fina glasburkar och in i frysen för att ta fram och ge bort i gåva när du är bjuden på glöggparty?
250 g torkade fikon
75 g cashewnötter
1 dl råsocker
2,5 dl rött vin
Ta bort pinnarna längst upp på fikonen. Skär i mindre bitar, hacka nötterna. Häll allt i kasttrull och låt koka ca 15 minuter till marmeladen tjocknat och vinet kokat in. Rör om då och då.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar