lördag 20 november 2010

Ingefärskokta päron med punchgrädde

När jag var liten fick jag magsjuka efter att ha ätit punchgrädde en gång och det satt i väldigt länge att punch inte var gott. Min mammas faster envisades varje jul att baka en arrakskrans som vi tvingades äta, och den tyckte jag var förfärlig. Sen hände det nåt på vägen och nu tycker jag punch är mums. Själva drycken har jag aldrig smakat, men punchflaskor och arrak gillar jag. Den här kombon var fabulous. FABULOUS!


4 portioner

4 fasta päron
3 dl socker
1 bit ingefära
2 citroner
vatten så att det täcker päronen

Servering;
grädde
punchflaskor
riven choklad
chokladsås

Häll en skvätt vatten i en kastrull, skär 1,5 citroner i skivor och pressa saften ur halvan som är över. I med ingefära, skuren i skivor. Häll i sockret. Skala päronen men lämna pinnen. Lägg direkt i lagen så de inte blir bruna. Häll på vatten så det täcker päronen. Koka upp och låt det koka tills päronen känns mjuka. Jag kokade dem i ca 20 minuter. Låt svalna lite och häll i glasburk. Låt marinera några timmar i kylen. Vispa grädde och krossa i punchflaskor efter smak. Lägg päronet på en tallrik, på med grädden. Riv choklad över och ringla lite chokladsås över.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar