lördag 20 november 2010

Hemmagjorda potatis- och palsternackschips med fetaostkräm

Igår hade vi middagsfrämmande och som tilltugg innan maten åt vi lite chirre. Har aldrig gjort chips förut, men det var verkligen enkelt och framför allt gott. Gjorde både potatischips och palsternackschips som vi sedan dippade i fetaostkräm. Yummy!


palsternacka
potatis
rapsolja
fetaost
creme fraiche
vitlök
salt
peppar

Skala potatisen och palsternackan, skiva tunt. Häll i ordentligt med olja i stekpanna och när det blivit riktigt varmt kickar du ner skivorna. Vänd skivorna när de börjar bli gyllenbruna. Lägg sedan på hushållspapper för att rinna av. Salta.

Blanda mosad feta med lite creme fraiche. Riv ner vitlök. Smaka av med salt och peppar.














-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Så gott! Är inte jätteförtjust i chips men dessa låter ljuvliga. Finns ju rotfruktschips att köpa och de är supergoda!!

    SvaraRadera
  2. "För den som äter palsternackor..." Spännande och annorlunda. Känns som det kanske är lite nyttigare än de chipsen man köper.

    SvaraRadera