Igår åt vi middag med svärmor och svärfar och använde ett recept från Håkan och Anki som har matbloggen Mårtenssons kök, se länk vid sidan. Det var smaskelismaskens. Nu hade vi fläskkött i stället för att min man skulle kunna äta det. Han är nämligen allergisk mot kyckling. La även champinjonerna endast på halva gratängen eftersom gubben inte äter det (heller). Det är ett sabla pillijoxande med maten för att alla ska kunna äta. Är det bara jag som har det så?
Sen undrar jag om inte Cicci har bjudit på den här när hon fyllde år en gång.
500 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
½ dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
2 skivade tomater
1 dl riven ost
Dela kycklingfilén i 4 delar, bryn hastigt runt om och lägg över i en större gryta. Hacka lök och vitlök, strimla paprika och dela svampen i kvartar. Fräs grönsakerna och lägg ner dom i grytan tillsammans med kycklingen. Slå i crème fraiche, grädde, mango chutney, tomatpuré och paprikapulver. Smaka av med sambal så du får den styrkan du vill ha och låt det sedan småputtra 5-10 minuter.
Häll kycklingsåsen i ugnsfast form, lägg på tomatskivorna och strö på osten . Gratinera 15 minuter på 225 grader. Servera med ris, en grönsallad och mango chutney.
-Mama Skogly ♥
Så kul ni gillade det! Så konstigt med allergi mot kyckling, tänk så mycket olika allergier det finns. En av våra vänner är allergisk mot vitlök så då blir det alltid extra svårt när de kommer hit. Det mesta man kockar till innehåller vitlök har vi kommit fram till.
SvaraRaderaHa en skön helg!
Min dotter är fiskallergiker å kan inte heller äta kyckling... Men Majskyckling slukar hon för den kan hon äta!! Innan vi fick reda på att kyckling var uppfödd på fiskfoder så trodde jag det var fågel hon var allergisk mot och genom att hon då är fiskallergiker oxå så blev det väldans massa kött =S Jätteglad för idag äter vi både kött, kyckling och det vi i folkmun kallar ädelfisk!! Mumsig blogg Btw =P
SvaraRadera