onsdag 3 november 2010

Miniomeletter med smak av Västerbotten serverad med rom- och räkröra

Jag älskar Västerbottenost och använder den ofta i olika rätter. Vill man så kan man äta dessa som förrätt eller tilltugg, och det går naturligtvis att göra en stor omelett och skära i bitar om man inte har en plättlagg. Har tidigare gjort supergoda Västerbottenostplättar så kika gärna på det receptet också;

http://smaskelismaskens.blogspot.com/2010/03/ett-recept-fran-guldkorn-50-gram.html


Ca 10 st

Omeletterna;
3 ägg
1 skvätt grädde
en näve riven Västerbottenost
en till näve riven Västerbottenost
salt och peppar

Såsen;
creme fraiche
hackade räkor
rom
citronsaft
lite majjo

Garnering;
räkor
dill

Blanda ägg, grädde, en näve ost, salt och peppar. Smält lite smör och klicka i blandningen. Sen på med mer riven ost längst upp. Vänd när omeletten tagit ihop (inget måste men jag tycker det blir godare). Blanda ihop ingredienserna till såsen, klicka upp på omeletterna och garnera. Voila.








-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Vi älskar Västerbottenost, just nu ligger det två nyinköpta bitar i kylen (extrapris på ICA:))och väntar på att använda i något gott. Detta vore kanske nåt. Ska kolla dina plättar oxå.

    SvaraRadera