
4-6 port
3 schalottenlökar (jag hade redan hackad rödlök så jag tog det
8-10 dl grönsaksbuljong
smör att steka i
400 g blandad svamp (jag hade trattkantareller och champinjoner)
3 dl avorioris
3 dl vitt vin
3 dl riven parmesan
1-2 msk tryffelolja
0,5 dl persilja
salt
peppar
timjan till garnering
Fräs den hackade svampen i smör och lägg undan till senare. Hacka löken, fräs utan att den tar färg. I med riset i lökhacket och fräs med i någon minut tills riset är genomskinligt. Häll på biljon, ca 2 dl i taget samtidigt som du rör. I med vinet lite i taget också.Koka på svag värme i ca 20-25 minuter och rör hela tiden. När 10 minuter gått kan du kicka i svampen och låta dem koka med. Ta kastrullen från värmen och häll i den rivna osten. Rör om och smaka av med salt och peppar. Var försiktig med tryffeloljan, den är väldigt smakrik. Vänd ner den hackade persiljan. Garnera med timjan och servera.








-Mama Skogly ♥
Jag älskar svamprisotto! Vilken härlig tallrik, förresten.
SvaraRadera