Före jul bjöd Charlotta som driver Matrepubliken, se länk på sidan, på Jamie Olivers curry. Oj, så smarrigt det verkade, så jag var naturligtvis tvungen att testa. Det ska egentligen vara 2 gröna chili i men det hade jag inte hemma. Vi kickade ner några räkor vid servering också. Mums!
4 portioner
1 litet blomkålshuvud
2 stora vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 stora rödlökar
1 stor röd paprika
1 tsk röd currypasta
1 burk kikärtor
1 knippe koriander
1 tsk garam masala
1 burk krossade tomater
1 tsk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
räkor
Dela blomkålen i mindre bitar och koka i några minuter så den blir mjuk. Skär övriga grönsaker i lagom stora bitar. I med matolja i stekpanna/gryta. I med curryn, garam masala, vitlök, ingefära och lök och stek i några minuter tills löken mjuknar. I med resten av ingredienserna och låt det koka en bra stund. På med koriander. Garnera med koriander och räkor.
-Mama Skogly ♥
visst är den god? jag skulle kunna äta den varje dag! nästan i alla fall :)
SvaraRaderaSå gott!! Tror ni jag kan lura i min sambo blomkålen?!:)
SvaraRadera