söndag 13 februari 2011

Fläskfilégryta med fyra sorters peppar

En gryta som passar ypperligt till blomkålsmoset. Annars kan man ju har ris till. Här kan du byta fläskköttet mot kyckling om du vill. Den här var riktigt god.


1 fläskfilé
1 paket bacon
0,5 purjolök
1 burk Cantadou "4 peppar"
1 vitlök solo eller 2 klyftor
en skvätt soja
salt och peppar
persilja

Putsa filén och skär köttet i mindre bitar. Klipp baconet och skär purjon. Stek bacon och purjo, lägg åt sidan. Bryn fläskköttet så det får stekyta. I med vitlök, salt och peppar. Häll på grädden och i med osten, baconet och purjon. Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med soja. Toppa med lite klippt persilja.








-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar