Lokaltidningen var här igår och det här bjöd jag på till förrätt. Sen blev det fyllda frallor och dammsugarbollar. Dammsugarbollar is da shit, bara så att ni vet!
1 färdig pizzadeg på rulle
1 Galbani gorgonzola cremoso
ca 70 g parmaskinka
2 rödlökar
1 msk balsamvinäger
1 msk farinsocker
4 färska fikon
Skär löken tunt i skivor och stek i smör. Karamellisera löken genom att hälla på balsamvinäger och strö över farinsocker. Stek i 15 minuter. Rulla ut degen och låt ligga ca 10 minuter. Bred försiktigt osten över degen. Fördela löken över och läg sedan ut bitar av parmaskinka. Dela varje fikon i åtta delar. Födela även dessa över. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
-Mama Skogly ♥
tummen upp för det här! färska fikon är ju såååå gott!
SvaraRaderaSpännande besök minsann!
SvaraRaderaPizzan låter som en riktig vinnare.
Ha en fortsatt bra helg,
Anki
Ser supergott ut :-)
SvaraRaderaSå roligt att tidningen på besök! Och maten ser supersmaskig ut!
SvaraRadera