"Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, passionsfrukt, krusbär, kiwi och citron."
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjwZoCYg8u9pQNhtc_BugghAQezDuE4BBVnUHnTveS_7jq1E-6YieFiaee1d2M2YCKBl5OzP0UCwlsrRLKZFRJVDBUlJxGwR5ZtrUu7y7O38KltW26LpIhABA5-WvR9llmKZ4DBM9b-iQ/s480/DSC_0284+kopiera.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5YVSgyelx-PJL3GT3xsi_jxEPQuk8GvwLw3H3s5T7xx4L0B8tXWWjhMgwWVv0tqrAb9KpE-9kvNc-VjLmEYvOLNcZirBgT3gE3B91Hy7g7r_aoRGW2q3vFEnH6wAgcEft93zRxH5UYXk/s480/DSC_0280+kopiera.jpg)
4 port
Avocadomousse:
2 avocado
1,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
0,5 gul lök
citronsaft
1 tsk salt
2 msk hackad färsk persilja
nymalen svartpeppar
cayennepeppar
Dillolja:
1 msk dill
1 msk olivolja
en liten nypa flingsalt
Till servering:
sikrom
räkor
2 skivor rostat bröd
crispsallad
Blanda dill med olivolja och smaka av med flingsalt. Gröp ur avocadon och i med det i en mixer. I med creme fraichen, riven vitlök, hackad lök, citronsaft, salt och peppar, färsk persilja. Pudra över lite cayenne. Mixa så den blir slät. Rosta en brödskiva och dela den diagonalt, skär bort kanterna. Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor. Servera på ett fat med rostat bröd och crispsallad.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVRHWN0T7kVQGotnJF8ew5ct5u7wAZtxAdfl6cr5UDjkUF5U-mcqeVZTX0qJJZ3I-K8X70quDmDUasQBfAm6wMBWhp-QSSYnCAh8H-tW9_w5Yg1NSC0wBiuIRnBr0KKCPBvp7Xir_tPpI/s480/DSC_0286+kopiera.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiE1C0QzPGWkDbMW3zV15C4c5XmbcA1TkxiELmmpo7kzk_UkjLBq7ugEGu9pLOcva68k0ogdHaJ9CCiAz48zIbVoNFibWduNDI1MGDB8KevB_r8FoaXZHYLWYfXtTWthLd1UCSBa6ebDPs/s480/DSC_0287+kopiera.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgI8O1difsBUm23nlnwbdua3RI3PK1duRRfsh5mwIdPeWlnPqJtcwAo9MXMgQCsnVnZ-MMmD-z6a9X1TQWQLXUTY6FBpFd9aorzhAmKr-NBt2Jsy-kqqDwb02wx7XwLUXGjh6HleBGLfs/s480/DSC_0288+kopiera.jpg)
-Mama Skogly ♥
Tack för bra vintips! Andra tips finns här
SvaraRadera