onsdag 18 januari 2012

Toast med het räksås

Igår passerades 100.000-strecket för besökare. Så otroligt roligt att ni är så många som kikar in. Vissa av er vågar till och med lämna en kommentar och det är ju alltid roligt. Detta firades med en räkmacka och en god bok, Jeffrey Deavers "Tid att dö" (samma författare som skrev "I samlarens spår").

Tips: Perfekt som förrätt eller till fredagsmyset. Använd räkröran som en pastasås och ni som kör LCHF kan servera zucchinipasta till.


1 röd paprika
1,5 dl chilisås (ketchupvarianten)
1 creme fracihe
0,5 kg orensade räkor
3 skakningar curry
cayennepeppar
chilipulver
2-3 vitlökskyftor

Till servering: franskbröd

Skala räkorna. Hacka paprikan och riv vitlöken. Smält smör i kastrull och i med paprikan. Låt mjuna lite. I med vitlök, curry, cayenne och chilipulver. I med creme fracihe och chilisås. Salta. Smaka av såsen så den smakar som du vill. I med räkorna och låt dem bli någorlunda varma. Koka inte, för tusan, då blir räkorna sega. Lägg upp på rostat bröd och servera på dirren.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Det är alltid roligt när det ploppar fram en kommentar. Tyvärr inte så ofta på min blogg. Du har en jättefin blogg och jag blir glad av att läsa den och se på bilderna. Ha en jätte bra dag. Har själv vaknat till ett vintrigt Järvsö. -6 grader och massor med snö. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för du skrev tillbaka på min blogg :) Jo då det blev bra med bilen. Det var en kabel som var trasig så nu är det fixat och jag åter lyssna på radio. Ha det bäst :)

    SvaraRadera